joi, 4 ianuarie 2018

Influența televizorului asupra românilor


Vă spun de la început că nu am o părere prea bună despre televiziunea românească, iar în cazul acesteia nu se poate merge pe premisa ,,Orice pădure are uscăciunii,, fiindcă în cazul televiziunii românești sunt cam multe ,, uscăciuni ,, .
Vă garantez că existe și lucruri interesante la televizor precum documentarele și filmele însă astăzi vă voi vorbi de partea ,, mondenă,, ca să spun așa.
În primul rând nu sunt de acord cu termeni precum ,,vedetă,, sau ,,artistă,, termeni pe care i-ar merita cu siguranță marii actori sau marii cântăreți români nu persoane de cea mai joasă speță.
Vă spun sincer că în urmă cu ceva ani obișnuiam să adorm cu televizorul deschis pe emisiunea ,, Un show păcătos ,, sau pe știrile senzaționale făcute de către Dan Diaconescu însă aveam o scuză : eram mic.Când am depășit o anumită vârstă am devenit scârbit peste măsură de ceea ce se promovează la televizor.
Au reușit să devină celebre datorită prostiei lor personaje precum : Daniela Crudu , Bianca Drăgușanu, Ana-Maria Mocanu etc. Există vreo persoană care citește acest articol care la auzirea acestor nume a strâmbat din nas necunoscând personajele, ba mai mult au dat un search pe google ?
Doresc sinceritate și bag mâna în foc că fiecare dintre noi cunoaștem astfel de personaje.
În ziua de astăzi majoritatea televiziunilor promovează atât scandalurile cât și prostia. Sunt fel și fel de certuri între persoane cunoscute de către publicul larg . Statistile sunt în favoarea mea fiindcă o mare parte din români ,  majoritatea adoră să vadă la TV scandaluri și certuri .
Și vă mai întrebați apoi de ce se duce țara asta atât de jos? , de ce oamenii pleacă în țări străine să poată duce un trai decent ? fiindcă poporul este foarte ușor de manipulat și în loc să îi facă pe oameni să își pună semne de întrebare legate de viitorul acestei țări promovează la televizor incultura.
Există femei bătrâne la țară care nu știu despre Nicolae Guță și amantele sale ? Sau despre cazul atât de mediatizat al Elodiei??
Ne mirăm și nu ne vine să credem când oamenii sunt întrebați pe stradă : În ce țară trăim? Câte zile are luna? Câte luni are anul ? sau calcule foarte simple matematice care îi încuie. Acuzăm persoanele care fac astfel de reportaje că denigrează românul. Nu,oameni buni,aceasta este realitatea. Oamenii preferă să se ia după ce se spune la televizor nefiind capabili să proceseze singuri informațiile.
Sincer acum ,, Câți dintre oamenii aceștia în vârstă care merg la vot știu ce votează ? Ce argumente au aceștia când pun ștampila ? Cât de documentați sunt ei în sensul ăsta ? Nu sunt deloc documentați vă spun eu fiindcă la televizor în loc să li se deschidă ochii , mai rău îi afundă în neștiință.
Sunt atât de multe lucruri care mă deranjează și voi posta ulterior un alt articol despre influența televizorului în viața românilor , asta dacă văd și aprecierea și susținerea voastră.

2 comentarii:

  1. Nu cred că doar pe români îi influențează, ci pe toți...indiferent că sunt americani, chinezi, români, francezi...fiecare nație își are personajul ei, cum e Kardashian la americani, așa e Guță la noi...peste tot e la fel.

    RăspundețiȘtergere